Friss hírek a város kulturális életéből

PORTUGÁL

6.17.
PORTUGÁL – tragikomédia két részben a Kassai THÁLIA
színház előadásában.
A Portugál c. színdarab szinte az egész Európában
meghódította a nagyérdemű közönséget. A darab nagyrészt az
elvágyódás, az illóziótlan valóságából mindenki a maga
módján próbál menekülni. Most is kiderül a megoldás soha nem
a messzi távolban, valahol Portugáliában, de csakis odabent
mélyen, magunkban van kódolva.
A kezdés időpontja: 19.00 óra
Belépő: 5,-€
A belépőjegyek már kaphatók a Városi Művelődési Központban

Drog

6.1. – 6. 30.
Drog, kiállítás a Nemzetközi drogelleni küzdelem napja
alkalmából
VMK, előtér

KÖRNYEZETVÉDELEM

6.1. – 6. 30.
KÖRNYEZETVÉDELEM, kiállítás a Környezetvédelem
világnapja alkalmából
VMK, előtér

SZÍNES COPUS

6.1. – 7-31.
SZÍNES COPUS, Michal FECKO alkotói kiállítása
„COPUS“ galéria

KAPUŠIANSKE PERO 2014

Tak ako po uplynulé roky aj v tomto roku Mestské kultúrne stredisko vyhlásilo autorskú literárnu súťaž: Kapušianske pero.

     V poradí už XIII. ročník bol tematicky viazaný na naše mesto. Nie je to náhoda. V tomto roku si Veľké Kapušany pripomínajú 800. výročie prvej písomnej zmienky.

Ako bolo vidieť zo spracovaní, ktoré súťažiaci pripravili  a to tak v oblasti prózy ako aj poézie, téma ich oslovila. Pristupovali  konkrétne a s úsilím  a cieľom čo najlepšie tému zvládnuť.

     Spolu 37 prác dalo zabrať pri hodnoteniach.

Napokon sa predsa zrodili výsledky a po zrelých úvahách sa ohodnotili tieto práce týchto žiakov.

Bővebben...

Partnervárosok találkozója 2013.10.25-26-27

Travel,  experience and celebrate without borders!

szivsr 391uEurópa lehetővé tette, hogy az ezen programban résztvevő országok városai megszervezhessék találkozójukat, melyben Spanyolország és Magyaroszág is részt vett. Bemutatkoztak egymásnak Tokaj, Vásárosnamény és Arenasde San Pedro (ESP), ezen városok között a mai napig együttműködés van az élet több területén is.

 

Halászlé főző verseny 2013.9.7

halszlSzeptember 7.-én a nagykaposiak 2 versenyt is megtekinthettek, esetleg résztvehettek rajtuk. Az egyik a XV. nagykaposi futóverseny és a másik a XIV. alkalommal megrendezett Halászlé főző verseny. A csapatok sátorai már kora reggel álltak, hogy mindennel időben elkészüljenek. A finom falatokat nem csak a zsűri tagjai, de az egymás között versengők is megkóstolhatták.

Az eredményt egy 3 tagú zsűri döntötte el a Forty étterem főszakácsának vezetésével, Rusznyík Jánossal.

Lecsó fesztivál 2013.8.30-31.

LeoA nyár utolsó két napja a Lecsó fesztiválé volt, amelyet nem csak a versenyzők által elkészített lecsó, de még a fellépők is bearanyoztak.

A pénteki nap a népzenéjé volt, rengeteg fellépővel, köztük a világhírű Csík zenekarral. A koncert után a Kredit együttes szórakoztatta a jelen lévőket, amely egészen a mulatózás végéig húzta azt. Szombaton helyi és távolabbról származó rock együttesek szolgáltatták a zenét és fellépett a helyi tánccsoport is. Az est fénypontja a Neoton Família fellépése volt az amfiteátrum színpadán, ahol mindenki egy kellemeset bulizott.

Az Év önkéntese 2012... 2013.5.17

Dobrovonk rokaEgy ember nem tudja megváltoztatni a világot, de Te meg tudod változtatni egy ember világát... (Einstein)

Egy ilyen kisvárosban is, mint Nagykapos, nagyon sok ilyen lélek van, akik önzetlenül segítenek másokon. Egyedül, ami ezen a világon utánnunk marad az az, ahogyan másoknak segítünk, másokért teszünk. Az életünkben minden amink van, az olyan, mintha kölcsönbe kaptuk volna, mivel ezeket a dolgokat nem vihetjük magunkkal a túlvilágra.

Éppen ezért, már 2. alkalommal adjuk át Az Év önkéntese címet. Ezen az éven ezt a díjat Diószeghy Zoltán kapja a sok éves kitartásáért az Erdélyi jános vegyeskarban. Erre a díjra jelölve voltak még: MVDr. Albrecht Peter, és a Comenius projekt csapat - PaedDr. Papp Szilvia, Mgr. Doboš Viktória, Mgr. Vitalina Pivčuková és Mgr. Kiss Róbert...nekik szintén hálával tartozunk az önzetlen munkájukért.