Népszavazások

Értesítés a népszavazás helyéről és idejéről

Nagykapos Város a Szlovák Köztársaság elnöke által a Tt. 320/2014 számú határozata, a polgárok 2014. augusztus 27. beérkezett keresletei szerint meghirdetett népszavazás és a  Tt.346/1990 sz. törvény a népszavazás lefolyásának módjáról és egyes más törvényi módosítások alapján meghatározza népszavazás körzeteit és szavazóhelyiségeit.

További információkat itt olvashatnak.

 

Népszavazás 2015

A Szlovák Köztársaság elnöke a Tt. 320/2014 számú határozata, a polgárok 2014. augusztus 27. beérkezett keresletei alapján népszavazást hirdet, melynek időpontját 2015. február 7.-re határozta meg.  

A népszavazáson a jogosult polgárok a következő kérdésekben döntenek:

  1.       Egyetért azzal, hogy egy nő és egy férfi kötelékén kívül semmilyen más együttélési formát ne lehessen házasságnak nevezni?
  2.       Egyetért azzal, hogy azonos nemű párok vagy csoportok számára ne legyen lehetővé téve a gyermekek örökbefogadása, illetve ezt követő nevelése?
  3.       Egyetért azzal, hogy az iskolák ne kötelezhessék a diákokat a szexuális viselkedésről és az eutanáziáról szóló órák látogatására, amennyiben azok szülei nem értenek egyet a tananyag tartalmával